22 May 2013

Alhamdulillah..rezeki..


Assalamualaikum..

Hari nk kongsi brita gmbira.hehe.Alhmdlh.. Allah tambah rezki kami slps kahwin.. Stlh smgu lbh cik istri xdtg bulan.hm..risau gak aku.past dia slalu ngadu kt aku mcm2.hehe..bila chek2 tgk..alhmdlh..cik istri aku hamil.syukur Alhmdlh..

Sstgh org ckp.rilek la dlu.bru kawin.enjoy..bulan madu.hm..jalan2 makan2 angin berdua2..hehe..itu alasan depa..alasan aku lain.hehe.. Rasulullah brbangga di akhirat nanti dgn umatnya yg rmai..

Msa blik hri mggu jmpa cik istri.bkn main manja lg.hehe.tp mkn nsik xlalu.bkn xlalu.xleh bau lgsung.muntah trus.nampknya dia alah dgn nasik.jd aku mkn sorg2 je la kt dpur.. Kt mulut dok sebut2 spageti ja.yg tu lalu plak.xmuntah plak.hmm..
aku tak tahu la..isteri aku ni mngidam makan western food ja..tau la honeymoon kat krabi pun...hehe..
jenuh la poket aku..hehe..kena blajar masak western food la ni..

Lpas tu Aku blik kg kedah sorg2 je.ada hal..cik istri pesan klu blik rumah nanti jgn lupa blikan pelam muda.hehe.. Mulanya family aku xtau wife prgnant..xniat nk rhsia2 ni.tp xtau nk mula cmna nk gtau mak.segan,malu.smua ada..hehe.. Shari dok pikir.. Time hri last kt kg..nak blik umah istri.mak tiba2 crita pasal pokok rmbutan..dia ckp buah rmbutn dh berbuah byk tp dok hjau lg.past mak crita pkok pelam kt tepi rumah plak..hehe..time tu aku pun mencelah..ckp kt mak..atikah dh hamil...hehehe...mak snyum dan xckp byk..mak ckp alhmdlh.mak dlu ambk msa stahun lpas kawin.past aku crita atikah mengidam nk mkn pelam..mak cepat2 tglkan kerja yg dia buat.trus pi kt pokok pelam..menantu punya hal.hehe..

Byk jgak buah.besaq2.tp aku ckp ambk skt dah la.tp mak boh byk jgak.hehe..siap pesan.nk buat krabu pelam pun ok.sdap..

Skrg ni kira bunting pelamin la.sbb knduri aku 25hb 5 ni.tp istri dh hamil..hehe.. Dlu xtau istlh bunting pelamin ni..ha..skrg dh jd kt dri sndri..ok la.bkn org tau pun.. Lgpun kndri aku xdak plamin2 ni..

Cuma aku risau istri aku xblh bau nasik.cmna nk mkn beradap nanti.hehe.jgn smpai aku tkar menu..mknan pgantin adalh spageti.hehehe.. Gelak org kang..tp utk istri aku xkisah ja.hehe.


7 comments:

  1. Assalamualaikum pijut. alhamdullilah. taniah2. nanti minta isteri jaga diri bebaik tau. seronoknya dah ada rezeki.. syukur alhamdullilah. hehehhee. sheila kawin pun takda pelamin. buat mana yang wajib. bida'ah tak buat..

    ReplyDelete
  2. Waalaikumussalam sheila..trima kasih..tu la..kena jga baik2..sebab emosi dia xmenentu..kena byk sabar je kerenah dia..hehe :-)

    betul tu..xperlu pun buat pelamin2 ni.habis kan duit ja..hehe.. xpernah terpikir pun nak buat pelamin dan tak pernah impikn pun nak grand2.. kita ni jenis suka blkg tabir.. :-)

    ReplyDelete
  3. Mila : hmmm...terima kasih..salah satu bentuk rezki Allah :-) syukur Alhmdlh..:-)

    ReplyDelete
  4. tahniah.. Allah bagi rezeki awal okay la tu.. haha buat la mkn beradab tu spageti..lain darpd yg lain sikit hihi

    ReplyDelete
  5. inche : tq :-) a'ah kan..slumber ja..mmg jadi buah mulut makcik2 kat situ la gamaknya..haha..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum,

    Alhamdulillah, rezqi tuhan nak bagi awai terima ja lah...setengah orang tu tunggu bertahun tak dapat2..

    ReplyDelete

Followers

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...