12 August 2015

Memanah Sunnah :: Latihan

Assalamualaikum..
Alhmdlh..semangat utk aktiviti memanah masih lg menyala dlm dada..cuma kadang2 kekangan masa..tambah plak group memanah yg aku join kurang aktif..maklum la..masing2 sibuk..aku selaku admin atau penggerak kena push skit diorg sambil bakar line dgn gambar2 memanah..gambar terbaru busur.. video latihan memanah..
Stkt ni yg bg komitmen xsampai sepuluh org..xpa..kelab memanah ni ditubuhkan xsampai dua bulan lagi.. semoga terus istiqomah dlm aktiviti sunnah ni..

05 August 2015

Open House Syawal + Jalan-jalan

SAssalamualaikum..
Raya di Malaysia sememangnya sebulan..jgn risau..wlupun raya pertama dan kedua tu yg diiktiraf cuti dalam kalendar sebagai raya..di Malaysia selagi berada di bulan syawal selagi tu la raya..
Akan ada jemputan open house..samada siang atau malam.. kemudian di tambah lagi open house kt pejabat..mcm pejabat aku ni byk jabatan..so menghitung open office je la.. tiba sabtu dgn ahad baru ada open house..sememangnya cuti sabtu ahad paling byk jemputan..sebab time tu org cuti..
Open house, open house jugak..kesihatan kna jaga..makan sekadar yg minima ja..jgn ikut nafsu.huhu..
Sabtu haritu pi bangi..open house pastu singgah putrajaya.. Pi masjid Besi dgn Monumen Putrajaya..tgk sunset.. habiskan masa dgn anak2..



Cenderahati Tadarus Alquran

Assalamualaikum..
Alhamdulillah..ramadan yg lepas ramai yg menyertai tadarus alquran...sbnrnya ramai lagi..tp yg nak maintain sampai penghujung ramadhan tu ja yg xberapa nak ramai..hehe..
Dgn itu.pihak surau berbesar hati nak bg sumbangan kerana mengimarahkan surau.. jd utk tahun ni pihak surau beli jubah sorg sepasang..

Mulanya aku dh risau sebab jubah skrg mao xmao seratus ke atas sepasang..kena 20 pasang dah dekat rm2000.. nasib baik ust nasri tau tempat borong jubah..
Lokasinya di AU2 TTdi Jaya..berdekatan dgn Kompleks SMS PDRM..kira pi kira mai..tokei setuju bg harga Rm60 utk 22 pasang jubah haramain ..kualiti kain Jenis Coat..agak tebal..tp sejuk kain dia..ada byk warna tp kitorg nak warna blue black dgn black shj..

Tokei dia Bangla.kawin dgn org malaysia... ada jugak kedai dkt dgn JLN Tar.. byk pilihan kt kedai tu ..kurta ada, baju raihan ada, jubah perempuan ada..kopiah, minyak wangi.. klu sapa2 nak beli borong blh dtg kedai tu..
Beli utk anak yatim ka, jubah tahfiz ka, asrama ka, cenderahati ka, jubah imam dan bilal ka.. blh tawar menawar..

Sibuk menyiasat akhirnya disiasat pula

Assalamualaikum..
Harini di Malaysia menjadi panas dgn isu 1MDB.. mgkin jumlahnya yg terlalu besar..berbillion ringit..sememangnya pansssss... terbaru ni pula wang yg masuk ke akaun peribadi PM adalah dikatakan wang derma..bukan wang 1MDB.. dan ada menteri yg kata mengapa jd isu, kan dah di putuskan duit derma.. bg aku klu wang derma tu setakat 1 juta blh gagah lagi..tp klu dah 2.6 Billion masuk akaun peribadi plak tu..memg ada 1001 persoalan..tambah ragu2 plak bila byk kenyataan bercanggah..

terbaru Pengarah SPRM pula disiasat oleh PDRM..


Dan antara Jabatan yg pertama memohon doa drpd Allah melalui solat hajat adalah SPRM. Mereka melakukan Solat Hajat Perdana di Putrajaya..



Kita juga marilah sama2 memohon doa kepada Allah agar Negara Malaysia ini terus terpelihara dari perkara2 yg boleh membawa kepada kerosakan dan perpecahan.. Semoga Negara Malaysia dan rakyat Bumi Malaysia terus kekal dibawah RahmatNya..

Baldatun Tayyibatun Wa Rabbun Ghaffur

04 August 2015

Memanah suka-suka :: Stars Archery Berjaya Times Square

Assalamualaikum...
Setelah 3 kali buat perubahan tarikh..akhirya td baru dpt memanah. Sebenarnya kitorg staf pej nak buat pertandingan memanah..dh siap bg kumpulan dah.tp bos xdpt hadir sebab ada meeting..so memanah suka2 je la..xkira mata.. tp td serius puas sebab kitorg sewa 4 lane selama 1jam..unlimited arrow.. kitorg ada 8 org..so satu lane 2 org..mmg puas sgt.. pakat mengeluh lenguh tangan..hehe..
Total utk sewa 4 lane selama sejam adalah RM340.. so klu 8 org jatuh sorg RM42.50...ok la..murah..klu pegi main sorg dgn harga 42.50 tu maybe dpt la dlm 30 ke 40 arrow..
Lokasi di Berjaya Times Square.
Nama kedai Stars Archery. Bersebelahan dgn Bowling Times Square..sebelah MCd sebelah sushi king..
Pakaian jgn risau..asalkan tutup aurat sudah..bg perempuan jubah atau baju kurung pun blh main..
Peralatan termasuk dlm sewa.. finger glove dgn arm protector..
Jarak target dlm 5 meter..tu pun payah nak tepat..
Klu pegi weekdays mmg tak ramai org..tp klu weekends mmg ramai la.. utk budak2 pun ada jugak..jarak dlm 3 meter..
Staf situ smua mesra pelanggan..
ni group lelaki yg tinggal..ada lagi 2 org tak dpt join
screen target..
 panah selagi mampu..unlimited
xpasti poundage dia berapa..sebab yg wanita sungut sebab sakit tgn..berat bila tarik..
tgk di screen..penuh arrow
 gilir2 memanah..
aim on target
masing2 dah tak larat nak memanah..

Followers

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...