27 February 2013

Makan malam sorang2..

Td lepas Mengajaq kat Hospital Serdang.. Anak doktor tu ckp harini mengaji sat ja.. Satgi nak pi makan satu family.. Almaklumla.. Baru dpt gaji kan.. Hehe.. Aku ok ja.. Habis cepat lagi best.. Tp td anak dia yg perempuan tu xngaji.. Tido.. Letih sgt kot..

So aku ajaq yg dua org tu je la.. Adi ngn iki.. Dalam dok mengaji blh bagi aku teka teki lagi.. Haha.. Yg bestnya aku dpt jawab.. Garu pala depa.. Aku makan garam dlu kot dri depa.. Byk teka teki dah tau dah.. Hehe.. Hari tu lagi la.. Sembang pasal game.. Pun depa terkejut.. Ingat aku xmain game ka.. Hehehe

Jadi balik awal la aku td.. Perut plak lapaq.. Tringat plak yg Tat Nasi Ayam baru bukak kat Bangi.. Seksyen 15kot.. Tp sebelah petronas la yg pastinya.. Apa lagi aku pun mintak menu.. Tgk2 mata tertumpu kat Itik.. Ya.. Itik.... Nasi Itik Special.. Yang harganya RM14.00.. Tp mmg berbaloi.. Sedap ooo.. Itik tu.. Lama dah mengidam.. Pastu kena plak air Nenas Asam Boi. Itu aku main order ja.. Nampak menarik.. RM3.70.. Ok la makan malam sorg2 Rm17.70.. Sekali skala.. Hehee... Byk lagi kat bangi ni aku tringin nak pi makan.. Hmmm.. Tunggu...



25 February 2013

KOnvensyen Pakatan Rakyat Kali Ke - 4

Td masa tgh online kat pej, ada memba aku kasi link online live streaming Konvensyen Pakatan Rakyat Ke 4.So layan la sebab internet tgh laju..dpt jugak dgr Ucapan drpd Tok Guru... diorg bentangkan laporan kewangan, pastu manifesto pakatan rakyat..sapa nak donwload ada kat sini..donwload manifesto pakatan rakyat..smuanya ada 6 bahasa, melayu, iban, kadazan, cina, india, inggeris... http://www.pakatanrakyat.my/




Masa tgh2 majlis tu ada show nyanyian dr Yassin..penyanyi nasyid tanah air..pastu yg main alat muzik kat blkg tu aku kenal gak la...hasanal, atoi, dengan acik.hehe..bukan main rancak lagi...mana taknya..lagu yg dipersembahkan tu mmg bersemangat..kat bawah aku kongsi video dari youtube lagu yg dinyanyikan oleh Yasin...






Pantun yg menjadi perhatian aku

Lebah bukan sebarang Lebah,
Lebah terbang di tepi Paya,
Ubah bukan sebarang Ubah,
Ubah menawan Putrajaya..........

22 February 2013

Singa Mengamuk Di Maktab PDRM :: nak makan limau

Lepas jumaat tadi, di pejabat aku (Maktab PDRM KL) ada majlis sambut tahun baru cina..sebab Big Boss Baru kat maktab Chinese..jadi raya Cina tahun ni ada Majlis Besar2an la kat Maktab.. Aku teringin nak tgk tarian singa ja..sebab aku suka part rebana ubi dia tu..terbaik..

Bermula dari tangga lobi..pastu masuk dalam lobi, ruang legar lobi, singa tu panjat atas palang besi untuk makan Salad yg digantung...
kemudian baru ambik limau.. yg bestnya diorg je la dpt angpau..kami staff xdapat pun..hahaha..

tp yg lawaknya harini..aku melawak dengan Tunang aku.. sebab dia ada msj aku lepas jumaat td..tp aku balas satu msj ja pastu senyap..last2 dia msj tnya..aku ckp la kat Maktab ni kecoh org dok tgk Singa mengamuk..terlepas dari Zoo..Zoo blkg Maktab ni ja..hehe.. 

Masa aku tulis post ni rasanya dia blom tau lagi keadaan sebenar..hmm..pastu aku suruh dia bca blog aku sebab aku ada update pasal Singa Mengamuk tu..hehe..kompom lepas dia baca ni dia plak yg mengamuk...hehehe..

Jgan marah eyy..kan U dah kenal..I suka melawak mcm ni..hehehe.. lepas kahwin maybe lagi byk prank aku..hehehehe :-)











Baju Nikah Already utk dipakaikan (^___^)

Alhamdulillah..setelah sekian lama tunggu..drpd tailor sampai ke aku, kemudian ke Dobi..dan patah balik kat aku dengan keadaan yg cantik, kemas siap iron..dan wangi..untuk aku pakai di hari pernikahan ku..huhu..rasa tak caya je dah nak kawin..hehe..sbnrnya aku target nak kahwin dalam umur 27 gitu..tp dah jodoh.. apa2 pun aku bersyukur pd Allah..


lepas tu aku gi cari sampin kat nilai3..nasib la ada yg berkenan dan sesuai..cari kat masjid india mahal gila..huhu..tp bila time raya murah la plak..hmmm..adat la tu..sebab permintaan kurang jd harga mmg la mahal, permintaan tinggi dan byk maka harga jadi la murah..hukum ekonomi..hehe

21 February 2013

Bila dah banyak kerja..




tarikh keramat dah nak tiba..byk benda nak buat..huhu..kasut tak beli2 lagi..baju nikah yg hantar kat dobi pun xpi ambik lagi..hmmm.. quran tak post lagi..huhu.. checklist aku pun xtau kat mana..haha.
.

Rezeki.. Syukur pada Allah (^___^)

Semalam Awal2 pagi lagi aku dah pi bank.. BR1M punya pasal.. Haha.. Memandangkan BSN dekat ngn rumah aku so pagi2 tu terus gi bank.. Xmasuk pej lagi..

Dpt je cashkan BR1M tu.. Terus pi pej.. Nak belanja staf pej.. Hehe.. Belanja nasik ayam je pun.. Tp ok la.. Alhmdlh.. Rezki dtgnya dari Allah..

Tips sapa yg nak pi ambik BR1M.. Pi lewat2.. Senang ja.. Xpyh beratur panjang.. Pastu sehari dua jgn pi bank utk cashkan lagi.. Sebab mmg ramai org akan ada disana.. Lepas dpt BR1M belanja member2.. Hehehehe..







20 February 2013

Sambut pelajar Jordan balik Ke Malaysia




Harini aku nak update pasal gi sambut sahabat baik aku balik ke Malaysia..

Semalam aku balik lambat.. Saja dok lama2 kat pej.. Tgk nset ada miskol dr nazer.. Member aku.. Kol balik dia ckp nak pi tgk sahabat baik kitorang dah nak balik dr Jordan setelah tamat pengajian kat sana.. Abdullah.. Katanya flight sampai kul 8.. Aku nam stgh masih kat pej.. Ujan plak baru trun dgn lebatnya.. Hehehe.. Apa lagi.. Sekurang2 nya aku ambik masa sejam lebih nk sampai ke Bangi..ambik nazer.. Pastu nak pi ke KLIA ni.. Dan ka..

Pecut punya pecut.. Sampai la aku kat bangi dlm pkul 7.35pm.. Solat magrib pun kt RnR ja.. Pastu gi ambik nazer jam dah pkul lapan..

Pecut lagi utk ke KLIA.. Mulanya aku xpakai talipinggang.. Tgk nazer slow2 ja tarik seatbelt.. Aku pun pakai je la.. Hehehe.

Aku ckp kat nazer. Jln KLIA mmg xdak AES sebb org bawak laju2.. Nk kejar flight.. Masa tu aku bwk 150km/j..line paling knan.. Rasa xlaju pun.. Mna taknya..Tgk keta kat sebelah smua laju jgak..


Tepat 8.30 kami sampai..xsempat parking keta aku teru trunkan nazer.. Sebab aku salah masuk laluan.. Ada ka gi masuk laluan limosin.. Haha... Tp alhmdlh.. Dipermudahkan.. Terus dapat parking.. Hehe..
Kami kelam kabut cari flight yg dr Doha. Tp rasanya belum terlepas lagi.. Sebab xdak no nak contact.. No family dia pun xdpt.. Kira kami main redah je ni.. Cuma tau jam flight tiba dgn tempat ketibaan antrabgsa.. Tu je.. Lama la tunggu.. Hampir sejam la jugak.. Akhirnya.. Nampak wajah tersenyum seorg sahabat.. Alhmdlh dh slmt sampai.. InsyaAllah.. Tgh setting masa utk bertemu dgn sahabat2 yg lain.. Maybe minggu depan.. :-)


Balik2 je terus g makan.. Lapar derr..

16 February 2013

Mula menghitung Hari.. Sebulan je lagi (^___^)

Harini 16hb 2 2013 dah???? Huhu.. Sebulan ja tinggal lagi..lepas ni bertukar la status aku dan bertambah la tgjwb aku.. Hehe.. Harap2 persediaan demi persediaan lancar.. Hehe.. Td kluaq shopping barang2 yg masih xdak.. Sampin baju melayu nikah.. Hehe.. Ingat nak pi beli kat Jln tar/Masjid India, terlupa plak harini hari Sabtu.. Kompom ramai n jem.. Pastu kasut Hitam.. Td nak p beli pun kedai tutup.. Huhu... Beli barang2 biasa je la kat pasar mlm. Hehehe..

Pastu sempat singgah kedai Dobi.. Basuh baju nikah.. Dry Cleaning.. Hehe.. Yg penting esok gi Broga.. Ambik udara segar + lihat matahari terbit.. :-)

BR1M orang bujang :: RM250

Hmm.. Surat dpt dah kelmarin.. Suh pi ambik hari jumaat mlm.. kat bangi seksyen 2.. Kat sekolah.. Mulanya aku ingat dah tau tmpat tu.. Jd plan nk pi lambat skit la.. Maklum la klu pi awal nak kena dengaq ceramah dlu.. Biasa la.. Perasmian. Hahaha.. Maka kul 9 baru kluaq pi.. Tgk2 salah tempat.. Jenuh mencari aku.. Nasib la bangi xmcm shah alam.. Klu x jenuh mencari aku..
Sampai2 tgk ramai nya org.. Haha..
Maka aku pun parking-daftar-dpt baucer-balik.. Dlm 5 minit xsampai. Kan mudah ja.. Aku ingat klu buat mcm drvie thru pun ok.. Hahaha..





Terlelap di Masjid Negara

Ceritanya pagi td masa kat pejbt, lepas buat kerja skit2.. Perut pun lapar.. Apa lagi..kluar sarapan la. pekena nasik lemak mamak(special tang teluq mata kebau dia) dgn telur separuh mask.. Pastu tgk nset ada msj.. Kena ganti bos gi meeting kat Bukit Aman..

Kluaq pukul 1 tghri, kira sempat la nk solat di Masjid Negara.. Apa lagi.. Bila sampai ja dah azan.. Tgk2 parking penuh gilerrr.. Last2 aku parking hujung jalan.. Berjalan la aku.. Jauh xpa.. Pahala..

Sampai ja Masjid aku masuk pintu depan.. Apa lagi.. Segan pun ada.. Sebab lewat.. Huhu.. Pastu ada rakaman live dr RTM.. Harap2 xmasuk la dlm tu. hahaha..

Lepas solat ja aku ingat nak rest jap kat ruang sebelah luar masjid negara.. Mula2 nak duduk sandar ja.. Tp tgk smua pakat terlentang. Aku pun mula la terlentng.. Tak dan berapa minit hanyut terus.. Bak kata kawan aku di PDN..Pengsan.. Hehe
.. Org tua2 kata terlelap.. Hahaha

Mula nya agak ramai dan penuh dgn org kt ruang tu.. Tp bila aku terjaga ada 2 3 org ja.. Malu gila.. Tgk2 prmpuan dok lalu lalang.. Lupa aku.. Kat masjid negara kot.. Tempat tumpuan org.. Tgk2 jam dah pkul 3.. Oh tidak.. Meeting kui 3.. Pecut la aku ke Bukit Aman.. Nasib baik sebelah ja.. Masuk2 lewat 5 minit.. Huhu.. Dah start pun.. Nasib baik yg chair meeting tu Dato Shah.. Xla segan sgt..big boss aku dlu..

Balik meeting ja sempat singgah lowyat.. Nak beli hardisk.. Tp sblm sampai tersekat dlm jem dlu la.. Sejam tu.. Mmg dah adat masuk KL.. Jem.. Jem.. Dan jem.. Huhu

Tp sat ja dok kat lowyat.. Beli yg patot ja.. Sebab kul 9 nak pi ambik BR1M.. Hahaha..



15 February 2013

Gambar2 sekitar kejadian Hujan Meteor Di RUSSIA

Hujan METEOR di Russia :: tanda kebesaran & kekuasaan ALLAH

Kejadian di Rusia menggemparkan seluruh masyarakat setempat disitu apabila satu bebola api (meteor) melintasi awan dan berlaku satu letupan yg agak Kuat sehingga pecahnya kaca2 tingkap bangunan serta alarm2 kereta berbunyi..

kat sini ada video rakaman tentang Meteor di Russia tersebut..


Ketika artikel ini ditulis, berduyun-duyun berita ini keluar di internet. Video-video pun dah banyak dimuat naik di youtube. Apa pun, saya cuba ringkaskan sikit di sini…
Pada lebih kurang jam 9.30 waktu tempatan, sebuah meteor yang teramat besar telah memasuki ruang udara sebuah bandar bernama Chelyabinsk, di timur pergunungan Ural. Jaraknya lebih kurang 1500 km dari Moscow.
(Foto di atas Still frame from a dashcam video of a huge meteor over Russia. Image credit: YouTube/Андрей Борисович Королев)
Dilaporkan cahaya meteor ini jauh lebih cerah daripada matahari! Beberapa saat selepas meteor ini melintas, sebuah shockwave yang kuat berlaku, yang menyebabkan cermin pecah, alarm kenderaan berbunyi, dan orang ramai bertempiaran lari!
Phil Plait (Badastronomer) telah buat kiraan. Kejadian ini berlaku 16 jam SEBELUM asteroid 2012 DA14 melintasi Bumi. Dengan kelajuan asteroid itu 8km/saat, apabila dicongak-congak kita boleh dapati asteroid 2012 DA14 tu sekarang berada nun jauh pada 500,000 km dari Bumi. Ini meletakkan ia di orbit yang tak ada kena mengena langsung dengan meteor yang jatuh di Rusia ini.
Emily Lakdawalla dari Planetary Society pun sedang rancak tweet berita terkini.
Laporan terkini dalam radio (menurut tweet Emily) menyatakan lebih kurang 100 orang cedera dalam kejadian ini.
(Terbaru hingga jam 5 petang waktu Malaysia, lebih 400 orang dilaporkan cedera)
Dilaporkan juga terdapat cebisan meteor yang jatuh ke bumi. Kebanyakan yang cedera akibat serpihan kaca cermin tingkap yang pecah dan siling jatuh akibat sonic boom yang berlaku.
Cuba tengok foto dalam laporan ini http://zyalt.livejournal.com/722930.html
Apa yang pasti, sebuah meteor telah jatuh di Rusia. Kalau nak dikatakan video-video itu tipu, tak mungkin kerana begitu banyak video yang diambil dari sudut yang berlainan sudah diambil (walaupun ada timestamp sesetengah video itu tidak begitu betul)
Kita tunggu laporan selanjutnya nanti.
Sumber : falakonline.net


Pendrive subsidi (^___^)

Tiga tahun dah aku kerja kat sini.. Baru semalam dpt pendrive jabatan.. Hahaha.. Dasyat gak la.. Hmm.. Org bg alhmdlh.. Kita ambik.. Wlupun xbesar sgt size dia tp ok la utk data2 kat pej ni.. Pendrive aku sendri dah byk yg rosak + hilang.. Huhu..
Utk gunasama satu pej dapat la external hardisk western digital 500gb.. Banyak tu.. Hahahahaha.. Isi jgn tak isi.. :-)

Uptown Cheras 2.00pagi

Td lepas mkn malam dlm kul 10.30 tringat nak kena cari beg travel..nak cari kat Uptown Cheras.. Aku ada la beg travel. Tp yg tu kecik ja.. Utk jln dekat blh la.. Tp klu nak jalan jauh..utk beberapa hari lebih baik aku beli baru ja.. Sebab harga beg2 tu xdak la mahal sgt.. Lagipun skrg ni mcm2 patern dah ada..

Pukul 1.00 gerak dari rumah pi uptown.. Org xberapa ramai kt uptown.. Xtau la knapa..Mcm biasa la.. Aku klu mencari sesuatu.. Mmg target yg tu je la.. Sampai je kedai beg terus cari barang yg nak.. Tgk2 skit kondisi beg dan design dia.. Tnya memba dia kata ok.. Try galas tgk.. Pastu nego2.. Akhirnya dia stuju dgn harga aku.. RM100.. Pa lagi.. Deal.. Bawak la balik beg tersebut..

Dalam dok jalan2 kat situ dok cari kasut yg berkenan xdak.. Pastu tgk org juai vapors.. Byk gila.. Melambak2.. Hmm.. Mao xmrhnya kerajaan.. Harga jualan tembakau merudum la.. Cukai utama negara tu..

Next time nak pi uptown danau kota plak.. Ada benda nak beli lagi.. :-)

Kul 4.30pg.. Nak tido dah ni.. Kul 7.00pg kang nak pi keja plak.. Memba aku xpa la.. Dia cuti.. Huhu

14 February 2013

Rehlah Bukit Tinggi dengan member2... (^___^)


harini aku nak kongsi cerita pasal Bukit Tinggi yg aku pi 2 minggu lepas..hahaha.....SebelaH ngan Genting ja...Kisahnya bermula dengan satu suara gak..'jom gi bukit tinggi nak tak'..apa lagi..aku kan jenis pantang dgr perkataan jom..maka standby la nak pegi..tghri tu terus bertolak ke sana...makan tghri siap2..sebab kat sana makanan kompom mahal..


Jalan ke Bukit Tinggi ni selepas dari simpang ke Genting..bgi yg dari KL la..maknanya..atas skit dr Genting..Tp bukit Tinggi kena bayar masa nak naik ke sana..masa aku pi tu kena bayar dalam RM12 sekepala..klu pi 4 org RM48..tu hari sabtu dan ahad.. klu hari2 biasa rasanya RM10 ja..



Nak kata sejuk kat Bukit Tinggi tu..xdak la sejuk mana..Genting lagi sejuk...Cuma aku pi time tu hujan renyai2.so sejuk gak la..pastu aku bayangkan plak klu naik Genting time camtu..kompom lagi sejuk..



view depan Colmar..xdpt view cantik..klu nak view cantik kena dok tgh hujan la..sebab hari hujan

pandangan jauh Colmar - mmg mcm harry potter

Tarikan utama dekat Bukit Tinggi ni dekat COLMAR TROPICALE..yg bangunan ala2 france tu..kawan aku cakap bangunan Harry Potter..haha..bg sesiapa nak bermalam kat situ boleh la..sebab kat situ ada hotel, ada entertainment..yang pastinya ada view yg menarik..

salah satu hotel di Colmar

riang nya..hehehe

syahir & nazer :: hepi

Zamer di Coffe House + penyanyi jalanan

termenung saat ketika di Colmar Tropicale

Puas berjalan di COLMAR TROPICALE..kami pi perkampungan jepun plak.. JAPANESE VILLAGE..blh tgk taman botani bunga2 ala kat jepun, makan sushi.. Pastu kat situ ada rumah contoh Jepun..blh la nak tgk..unik skit la rumah tu..xdak la mcm rumah kita..xdak grill besi.. semua kayu ja..hahaha...pastu sapa nak pakai baju kimono blh la pkai..tp kena la bayar RM18..pastu leh la bergaya sakan dengan baju tu..ambik la gambar sampai lebam..hahaha

angin tiup kuat sgt..sampai terbang nazeer..hehe

lelaki melayu terakhir

gaya ala2 pedang samurai

rumah jepun..


Aku blh simpulkan klu pi bukit tinggi ni nak santai2 blh la..tenang ja..rilekss..sesuai la org yg putus cinta, stress ka, serabut ka, ataupun jiwa kacau..haha..pastu ada jugak game outdoor kat sini, riding horse, paintball, flying fox(tinggi gila- kelajuan 100km/j)..hmmmmm

taman + tasik + swan = cantik = Subhanallah

amacam?? ada gaya superman tak?? haha..saja hilangkan stress..nak lompat tinggi2 tp kat blkg ada beg kamera..kang terabur lens tu..jenuh kena kutip..haha

Balik dari Bukit Tinggi kami singgah di RnR Genting Sempah..berenti solat ngn minum2..Tp dah kerana lapaq sgt kot..masing2 pakat order makan..aku mcm biasa la..nak makan nasik kenyang lagi.. jadi order la sizzling mee..hmm..kureng sedap la..hehehe..tp blh ja masuk tekak..alhmdlh.. :-) xmacam kat ipoh..kat sana mee sizzling dia sedap....hehe..pastu member aku..nazeer belanja kami makan Buah Berangan..Sekilo RM18..mmg sedap..rasa dia lemak2 pastu manis..mcm makan biji buah cempedak..tp manis dan lembut serta gebu..terbaik la..hehehe..pastu tgk org naik superbike kat situ terus berangan..mmg kena la makan buah berangan sambil berangan...:-)


buah berangan = sekilo RM18

syahir ralit dok kupas buah berangan..

nazer pun dok ralit jugak kupas buah berangan

nak kupas pun kena diajar..maklum la..first time..

kulit2 buah berangan 

sizzling mee = boleh la..hehehe


Next time nak pi Gunung plak la..nak tawan byk gunung pas ni...hahaha...smua tempat tinggi2..coming soon maybe Broga Hill..hehehe

Followers

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...