13 April 2013

Honeymoon di Krabi :: with my Wife (^___^) 4H 3M - Part 3

Alhamdulillah..hari ketiga masih di thailand..hehe..terasa rindu di Negara Sendiri..lepas Subuh mcm biasa la..Isteri aku kena tasmi' dekat aku apa yg dihafalnya.. 
kitorang pegi cari sarapan kat tempat biasa la..yg makcik jual nasik lauk yg sedap tu..dlm kpla tgh pikir sedapnya klu dpt makan..sampai ja tgk2 xdak org..huhu..makcik tu tutup haritu..sebab hari jumaat..huhu..jadi terpaksa beli sarapan kat seven E.. tea lipton dgn potato crisp..
sempat lagi tulis nama kat pasir..sebab kami dudk sekitar pantai ja.. :-)
renung apa la tu..hehehehe
kami pusing2 pantai ja..ambik udara pagi tepi pantai
Pantai Ao Nang
permandangan Ao Nang Beach..Subhanallah..sgt2 cantik..

 
ambik gmbar sendiri ja..tripod xbawak..letak je kamera kat mana boleh..huhu
dah letih pusing2 pantai..tgk keindahan alam..beromantis skit..dah penat..lapar..maka bermulalah episod mencari makan..hehe..yang penting nak makan tomyam..yeyy..
sampai la satu restoran halal ni.. air di depan ni terpaksa di kontrol..klu tak org depan ni sedut sampai nak habis..kang kenyang dgn air ja..hmmm

sedut skit ja..hahahaha
tu dia tomyam dia..kaw2 punya...
somtam...sedap2..
tu dia..menyelerakan... :-)

Lepas mkn kenyang2 gi jalan2 cari cenderahati...pastu balik hotel sebab nak mandi2 siap2..nak pi krabi town..sekali lagi kena sewa skuter..tp kali ni perjalan agak jauh skit...30kilometer camtu la..tp minyak dah ada separuh..pastu boh lagi 50bath..utk 1liter..huhu..minyak mahal skit kat sana..
motor sewa dah dpt..tp sbnrnya time sewa motor ni depa pgg pasport kita..sorg je la..kami nak ambik separuh hari ja nak pi pekan..tp xblh..minimum sehari sewa..xpa la..jnji dpt naik motor..hehe..tp esok dah nak balik KL...flight awal pagi..makanya motor kena hntar haritu jugak..masa sewa tu pukul 2 ptg..kedai tutup 10mlm..jadi kami hntar motor lepas maghrib la..klu tutup kedai tu jenuh la kami..sebab nak balik esok..passport diorg pgg.. lepas mandi siap smua..ready to krabi town..hehe

tp nak sampai kat sini punya pening kepala..tnya org kg pun susah..sebab depa xphm bahasa inggeris..bahasa malaysia lagi la..haha...jadi ayam ngn itik la bila tnya jalan..kalah tgn karam sing walia..haha..
tp best jugak naik motor berdua ni..hehe..santai ja.. lepas gi krabi town kami kena balik cepat..sebab si Isteri  nak mandi pantai..ptg ni ja sempat pun..esok dah nak balik KL..mlm ni dah rancang nak makan tomyam lagi..hehehe

tp gambar time mandi pantai xdak..sebab kamera tertinggal dalam bilik..nak kejar masa punya pasal..hehe..
hehe..ni gambar masa Iron tudung isteri..sebab dia lambattttttttt...so nak cepatkan dia..aku kena la tolong iron kan tudung dia.. :-) toleransi...
Mlm terakhir di Krabi..pakai baju i love krabi lagi dua2 org..hehe..nak klua gi makan tomyam.. sempat lagi posing atas katil hotel... :-)  beli masa tghri td..hehe

lepas hantar motor ja..terus gi kedai makan..lapar gilerrrr...nak cari pancake..tp dah ttp..huhu
 
kali mmg makan sungguh..tp akhirnya aku la yg kena perabih..hehehe..alhmdlh..sedap smua makanan2 kat sini..ada lagi makanan yg gempak2..tp xberani la..ragu2..takut la nak makan..huhuhu...

lepas makan..pegi seven E beli kacang ngn air...dating tepi pantai..best2..tp tu la..mat saleh ramai sgt..pastu minum arak je byk..jd kami kat tepi pntai xlama..pastu balik hotel...packing barang..esok nak balik KL..:-)

esoknya pagi2 dah keluar naik teksi gi Airport..
selamat tinggal Krabi.. :-) Alhmdlh..tersenyum bahagia Si Isteri..:-)
jenuh bawak beg...:-)
sampai di Malaysia..negaruku yg tercinta..Alhmdlh..senyum lebar dia..

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. bestnya korang honeymoon kat sana. saya ingat nak celebrate first anniversary kat krabi nanti. hehehhee. sheila follow blog awak ye :)

    ReplyDelete
  3. Waalaikumussalam...hehe..mmg best sheila..nnti dah pi sana..kongsi2 la dgn sya..hehe..skrg ni Isteri dok tanya2 bila nak pi lagi..hehe..nampak pantai ja teringat Krabi..hehe.. best la sheila..First Anniversary kat sana..baru la romantik :-)
    tq..nnti sya follow blog sheila plak..

    ReplyDelete
  4. Terima kasih pijut sudi singgah blog sheila. hehe. korang pengantin baru, lagi best honeymoon situ. kami pengantin basi. hehehe. insyallah sheila akan share cerita kalau dah sampai ke sana nanti :)

    ReplyDelete
  5. Xdak istilah basi.. Hehehe. Sentiasa pengantin baru :-)

    ReplyDelete

Followers

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...