13 April 2013

Honeymoon di Krabi :: with my Wife (^___^) 4H 3M - Part 2





Seawal pagi hari kedua kitorang kluar cari sarapan..sebab sarapan kat hotel tu meragukan..haha..akhirnya jumpa jugak makcik yg beragama Islam jual makanan..bawah pokok ja..tp punya la sedap..bukan nasik lemak tau..tp nasik berlauk..haha

sempat beli beg kalis air ni..hehe

Hari kedua ni kami ambik pakej pi 6 pulau..so kena pakai baju camni la..sebab nnti akan basah..kitorang kena tunngu kat Lobi hotel kul 8.30pagi..diorg akan ambik.. pastu berjalan seharian tgk pulau, dalam 4.30ptg baru balik ke daratan.. :-) kitorang beli pakej ni masa sampai kat Krabi, driver tu bawak kitorg kat tempat org jual pakej2 ni :-)

Sekitar Bamboo Island.tp time ni panas terik tau..sekitar jam 12.30 tghri..sapa ada sunblock pakai, sapa ada spek hitam pakai..dan ada topi pakai..
ni kat maya bay - phi-phi Island..best..air yg sgt2 jernih..cuma tempat ni tak kaya dgn batu karang..
sebelah kami tu boat long tail..xlaju sgt..jenuh la klu sapa ambik pakej guna boat tu..kami guna speed boat..laju ja.. :-)




pemandu pelancong kami...

 
Ni dekat Bamboo Island..mmg jernih gila air dia..rasa geram ja.nak mandi ngn snokerling..tp bukan masa dia lagi..kami snokerling tempat lain.. ada tiga kaler pantai ni..putih jernih - hijau - biru...Subhanallah..cantik sgt..


renung sejenak tntg kebesaran Allah yg indah2 smuanya..
 
seronok la..ada org tlg ambikkan gmbar..kira ok la...hahaha



berlatar belakangkan Long Tail Boat..cantik2 kan..


Snokerling di tgh2 lautan buat diri aku terasa sgt2 kerdil..Allah..dalamnya lautMu ni..
Masa snokerling ni xsempat nak puas..sebab masa mula2 isteri aku buat gelabah blh..mgkin first time kot..tp ada life jacket kot..lepas ni kita gi snokerling lagi ey... :-)

Di Phi-Phi Island lepas makan tghri berjemur skit nak panaskan dan keringkan baju..hehe..

Smile...One Shot :-)


baru sampai ke daratan..nak balik hotel..dah pukul 4.30ptg :-)

pekan Ao Nang Beach..hehehe..balik hotel jalan kaki je...xjauh sgt..

Singgah beli Pancake..sapa dtg Krabi jgn lupa makan Pancake..tersgtla sedap..hehe

balik ja dari laut mmg lapar la..mcm2 teringin nak makan..ni kawasan org Islam yg berniaga..:-)
bersedia utk makan mknan yg dibeli selepas bersihkan diri..hehe
dah kawin kena la romantik2 skit..hehehehe



6 comments:

  1. wahhhh sukonyaaa kak tgk.. smoga perkahwinan ini kekal ingga ke ujung nyawa,.. amin

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. subhanallah, cantik sungguh gambar2 yang awak amik ni. heee. manis sungguh perkahwinan ini. semoga kekal bahagia hingga ke syurga, insyallah :)

    ReplyDelete
  3. Kak Wati : hehe..terima kasih kak..amen..:-)

    ReplyDelete
  4. waalaikumussalam Sheila..sya xpandai ambik pun..gambar ni cantik sebab mmg semulajadi cantik..klu Sheila pi sana mesti rasa teruja, kagum..mcm2 perasaan la.. ambik gmbar guna kamera biasa pun cantik.. :-)

    ReplyDelete
  5. yeker? hee sheila tumpang kamera kawan kot. ni pun pergi beramai2, tapi semua dah kawin lah. hehehe. alhamdullilah cantik semulajadi tu yang buat sheila tertarik nak baca trip kalian ke krabi tu :)

    ReplyDelete
  6. Ooooo.. Pi ramai.. Ok la tu.. Meriah la..

    ReplyDelete

Followers

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...