14 February 2013

Rehlah Bukit Tinggi dengan member2... (^___^)


harini aku nak kongsi cerita pasal Bukit Tinggi yg aku pi 2 minggu lepas..hahaha.....SebelaH ngan Genting ja...Kisahnya bermula dengan satu suara gak..'jom gi bukit tinggi nak tak'..apa lagi..aku kan jenis pantang dgr perkataan jom..maka standby la nak pegi..tghri tu terus bertolak ke sana...makan tghri siap2..sebab kat sana makanan kompom mahal..


Jalan ke Bukit Tinggi ni selepas dari simpang ke Genting..bgi yg dari KL la..maknanya..atas skit dr Genting..Tp bukit Tinggi kena bayar masa nak naik ke sana..masa aku pi tu kena bayar dalam RM12 sekepala..klu pi 4 org RM48..tu hari sabtu dan ahad.. klu hari2 biasa rasanya RM10 ja..



Nak kata sejuk kat Bukit Tinggi tu..xdak la sejuk mana..Genting lagi sejuk...Cuma aku pi time tu hujan renyai2.so sejuk gak la..pastu aku bayangkan plak klu naik Genting time camtu..kompom lagi sejuk..



view depan Colmar..xdpt view cantik..klu nak view cantik kena dok tgh hujan la..sebab hari hujan

pandangan jauh Colmar - mmg mcm harry potter

Tarikan utama dekat Bukit Tinggi ni dekat COLMAR TROPICALE..yg bangunan ala2 france tu..kawan aku cakap bangunan Harry Potter..haha..bg sesiapa nak bermalam kat situ boleh la..sebab kat situ ada hotel, ada entertainment..yang pastinya ada view yg menarik..

salah satu hotel di Colmar

riang nya..hehehe

syahir & nazer :: hepi

Zamer di Coffe House + penyanyi jalanan

termenung saat ketika di Colmar Tropicale

Puas berjalan di COLMAR TROPICALE..kami pi perkampungan jepun plak.. JAPANESE VILLAGE..blh tgk taman botani bunga2 ala kat jepun, makan sushi.. Pastu kat situ ada rumah contoh Jepun..blh la nak tgk..unik skit la rumah tu..xdak la mcm rumah kita..xdak grill besi.. semua kayu ja..hahaha...pastu sapa nak pakai baju kimono blh la pkai..tp kena la bayar RM18..pastu leh la bergaya sakan dengan baju tu..ambik la gambar sampai lebam..hahaha

angin tiup kuat sgt..sampai terbang nazeer..hehe

lelaki melayu terakhir

gaya ala2 pedang samurai

rumah jepun..


Aku blh simpulkan klu pi bukit tinggi ni nak santai2 blh la..tenang ja..rilekss..sesuai la org yg putus cinta, stress ka, serabut ka, ataupun jiwa kacau..haha..pastu ada jugak game outdoor kat sini, riding horse, paintball, flying fox(tinggi gila- kelajuan 100km/j)..hmmmmm

taman + tasik + swan = cantik = Subhanallah

amacam?? ada gaya superman tak?? haha..saja hilangkan stress..nak lompat tinggi2 tp kat blkg ada beg kamera..kang terabur lens tu..jenuh kena kutip..haha

Balik dari Bukit Tinggi kami singgah di RnR Genting Sempah..berenti solat ngn minum2..Tp dah kerana lapaq sgt kot..masing2 pakat order makan..aku mcm biasa la..nak makan nasik kenyang lagi.. jadi order la sizzling mee..hmm..kureng sedap la..hehehe..tp blh ja masuk tekak..alhmdlh.. :-) xmacam kat ipoh..kat sana mee sizzling dia sedap....hehe..pastu member aku..nazeer belanja kami makan Buah Berangan..Sekilo RM18..mmg sedap..rasa dia lemak2 pastu manis..mcm makan biji buah cempedak..tp manis dan lembut serta gebu..terbaik la..hehehe..pastu tgk org naik superbike kat situ terus berangan..mmg kena la makan buah berangan sambil berangan...:-)


buah berangan = sekilo RM18

syahir ralit dok kupas buah berangan..

nazer pun dok ralit jugak kupas buah berangan

nak kupas pun kena diajar..maklum la..first time..

kulit2 buah berangan 

sizzling mee = boleh la..hehehe


Next time nak pi Gunung plak la..nak tawan byk gunung pas ni...hahaha...smua tempat tinggi2..coming soon maybe Broga Hill..hehehe

No comments:

Post a Comment

Followers

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...