03 September 2013

Bukit Bendera :: Pulau Pinang (^____^)

Assalamualaikum..
hmm..tujuan utama kami mmg utk ke sini..bukit bendera..so klu dah jd tujuan utama kena la habiskan byk masa kat sini..mula2 sampai agak pagi la..tp kan nak sarapan area2 situ mcm xdak kedai makan..terpksa la melilau cari tempat nak makan..oleh kerana ternampak sign board kg. melayu..so dgn harapan yg tinggi utk makan kat sana adalah tercapai..sebab ada kedai makan melayu kat situ..sgt la byk lauk pauk mauk dia..hehe..dan yg rezki nya..kedai makan tu member sekolah lama punya..senior aku..hehe..maka pree la gayanya.. :-)

di depan pintu masuk belah blkg..belah tempat parking :-)

L : kesian sampai xlarat berdiri..ramai betul org..pnjg que..
R : termenung dlm train menuju ke puncak bukit bendera

permandangan dri sudut yg agak tinggi

sejuk jugak kat atas ni.. kena plak pi tu time mendung..mmg sejuk

camni la klu dah suami isteri :-)

L : nampak tak rail ketapi tu..
R : dah nak balik bergambar depan gerbang penang hill..next time kita dtg lagi..blh lepak2 atas tu :-)


kat sana rasanya parking ok la..RM4..pastu makanan ringan ngn air tu beli siap2 kat mana2 kedai..kat situ mcm agak mahal skit.. tiket nak masuk RM8 seorang..dan pastikan kawan2 bawak ic ok..jgn tertinggal plak..klu tak harga dia 3 kali ganda ooo.. dan klu pi hari minggu mmg ramai la..beli tiket beratuq..dah beli tiket beratuq lagi..luar..pstu depa bg masuk pun beratuq lagi..pastu last skali beratuq jugak..time tunggu nak masuk kawasan perlepasan la..haha..dlm tu pun beratuq lagi sementra tunggu train..kedua last dgn last sekali beratuq xikut barisan.. klu nak best view..dok dlm train tu belah blkg skali atau blh depan skali..mula2 aku dpt dok tgh2..tp time balik dpt dok kat driver oooo..hehe..siap blh duduk atas dashbord depan lagi aku dgn wife..hahaha..
jln2 sekitar bukit bendera..ternampak patung besar punya..xtau mana besar lagi dr batu caves..rasanya mcm batu caves..hehe..abaikan...

merdeka di puncak bukit bendera..hehehe

ha..ni la gerabak yg bawak kami naik bukit bendera..ni yg terbaru tau..dlu punya lain..

masa ni dah terasa penat..hehe..nak rehat, makan, n cari tempat lain plak utk jalan2..

hehe..mentang2 la dapat dok kat dashbord depan skali..dkat ngn driver..hehe..

ni la driver train bukit bendera..bukan yg bertudung tu..yg baju kaler hijau tu...rilek je kan..blh main msj lagi ..time ni train tgh turun bukit..

ni kat atas puncak jugak.. tgk port cntik ja ambik gambar la..

peluk tubuh ja..sejuk kot..cuaca mendung + dok atas bukit..hehe

nampak jambatan pulau pinang - view from penang hill

hehe..pakat dok teropong..tp bagus jugak..sebab tropong dia byk..xberebut sgt.. RM1 ja..tp 3 ke 5 minit kot.. xkira la plak..tp aku kongsi ja dgn wife..sebab xberapa clear sgt..tp blh la..

nampak la jambatan pulau pinang..rumah2 sekitar penang.. awek tgh mandi..opsss..hehe..xdak la..mlawak ja..ketumbit kang mata tu..

mak dara dah xberapa nak larat jalan..hehe..tp muka cover2 mcm larat :-p

yee..kami dah sampai bukit bendera..mmg ada bendera pun..bendera malaysia..merdeka...! 20 sen... opss...hehe..

tinggi ooo..klu nak tau ketinggi bukit bendera ni apa lagi..tnya la prof. google..bukak wkpedia..hehe..

wlupun xnampak details..tp view ni cukup indah..terasa nak terbang mcm burung..bebas kemana..cantik ja permandangan..

kesian la dlm perut tu..umi dia berjalan sakan sgt..hehe..xpa..lepas ni slow skit sebab dah naik 20 posen..opssss..hehe









No comments:

Post a Comment

Followers

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...