13 August 2013

Kelainan Raya 1434H tahun 2013

Assalamualaikum...

Alhmdlh..setelah berpuasa sebulan di bulan ramadhan..diri ni masih lagi berpeluang meraikan syawal bersama insan yg tersayang..hehe.. tahun ni aku rasa hepi skit dari tahun2 yg lain..bermakna tahun lepas2 pun hepi gak..cuma tahun ni lebih sebab first time raya ada isteri..hehe..tahun ni plak turn raya kampung aku..mmg best la..hehe.. mcm biasa la..bila ada isteri ni smngt nak pakai sedondon tu sgt la tinggi..hehe..sblm ni main pakai ikut dan ja..hehe..
kitorang balik sehari sblm raya sebab aku xdak cuti.. isteri aku pun nmpak malu2 segan skit sebb first time beraya kat rumah aku.. keluarga kami xla ramai sgt..tp kami raya pertama di rumah mak ayah aku..kemudian dlm kul 11 ke 12 tu baru balik kg.. dan beraya sakan sampai ke malam..
kemudian raya kedua rehat kat rumah sambil menanti tetamu yg dtg..hehe.. raya ketiga plak berjalan lagi..dan raya keempat pun berjalan lagi..dan raya kelima aku dah bekerja..hehe..terpksa balik mlm raya keempat..hehe :-) 

dapat jugak beraya dgn baju sedondon..baju isteri yg susah skit nak cari..last minit..hehe


lepas solat raya..hehe..nak berjalan pi raya la..
ni dekat ayer hitam, alor setar..kg mak aku..berlatarbelakangkan sawah padi..hehe..xcontra pasal baju pun kaler hijau..

ni raya kat rumah adik beradik mak aku..dia tokei kedai cat kereta ngn basuh kereta..apa lagi..keta yg kotor tu terus dicuci..maklum la..pagi raya hujan..keta berlecak habis.. tp adik yg tolong basuh keta aku ngn keta dia..tp bab sabun menyabun aku la..sebab keta sendiri kan..baru yakin klu basuh sendiri.. :-)




hari terakhir raya sempat aku pi rumah ustazah aku..hehe..sempat la bermanja2 dengan anak2 dia.. nama anak2 dia sedap2..yg sulung Imtinan, kedua A'tif dan ketiga Ibtisam..

ni lah ibtisam, sesuai dgn nama dia..ibtisam tu maknanya senyum..mmg asyik senyum je la dia ni

pantang nampak kamera ja mesti senyum..hehe

tu dia..dapat beraya dengan kawan2..tgk..dah ada baby dah kawan baik aku sorg ni..hehe..sweet oo.. tu bapak dia tgh kasi susu kat anak..hehe.. bersama ammu abbyd

Apa2 pun raya tahun ni hepi sgt.. :-)
dan kepada kawan2 mf la xsempat nak beraya rumah hampa..cuti sat sgt..xpa..raya kan sebulan..hehe

kepada kawan2 aku..selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin.......

2 comments:

  1. Assala...dah lama sangat bunda tak singgah ke sini dan orang sini pun ntah ingat tak lagi dengan bunda dan Teratak Bunda...

    Tiba2 saja sedang bunda BW arini terserempak dengan blog pijut ni...so terus jer bunda terjah...

    apa kabar anakanda dengan famili?..Selamat Hari Raya...

    ReplyDelete
  2. wkslm..hehe..blog ni mengalami kesepian skit..tuan dia xrajin update..uhuhuhu.. ingat lagi la kat bunda dan teratak bunda.. alhmdlh..sihat bersama family..slmt hari raya jugak buat bunda

    ReplyDelete

Followers

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...