02 December 2019

Kem SMART Solat 3.0 :: Masjid Cina Ipoh

Assalamualaikum..
Alhamdulillah..anak2 ada aktiviti time cuti sekolah. Ajk Masjid Muhammadiah @ Masjid Cina Ipoh telah menganjurkan satu Kem SMART Solat 3.0. Situasi Sebenarnya aku tak balik Ipoh pun, dok ada di KL..kerja..wife plak tengah dok berpantang.
Mak mertua aku ni ha yg bawak si kembar ni join Kem SMART Solat tu. sebab dia tak dak tetapkan umur berapa..so anak2 yang sedang cuti sekolah, yg rasa nak join boleh join..
First time si kembar ni join kem2 ni..
Mulanya mak mertua aku bawak si kembar tu dengan amin..last2 amin menangis nak balik..sebab dia tak biasa benda2 mcm ni..sebab dia blom pernah pergi tadika..
Macam si kembar ni, diorg dah biasa di PASTI..so okay la skit..walaupun fateh mcm agak sedih disitu sebab katanya dia tak nampak mak tok dia..takut kena tinggal..hehe.. ye la..sebab program ni buat dekat tempat yang agak asing bagi dia.
wah..agak ramai jugak peserta Kem Smart Solat ni..nampak tak fateh..dok sebelah kiri budak baju biru tu..duduk belakang2 ja..hehe..xpe la.. janji sertai jugak sampai habis..sebab diorg buat separuh hari ja pun.
dari sudut tepi ruang solat utama masjid cina ipoh
kakak bersama kawan2.. dia seorang yang cepat mesra dengan orang..peramah.. kadang2 siap gelarkan diri sebagai kakak lagi dekat kawan2 dia..padahal orang kenalkan diri guna nama..tapi yg peliknya..kawan2 dia kat kawasan kejiranan ni semua panggil dia kakak..haha..cuma di PASTI ja depa panggil dengan panggilan nama..mgkin sebab ada cikgu yang betulkan.
pandai dia cari kawan yang sebaya dan sesize dengan dia..haha
fateh mcm biasa..susah nak mesra..lone ranger..mcm abi dia ni ha..haha

Semoga apa yang dibelajar dimanfaatkan kelak.. dan menjadi anak-anak yang soleh dan solehah..terima kasih kepada semua ajk Masjid Cina Ipoh yang terlibat bagi menjayakan Kem SMART Solat 3.0 tahun ini.

No comments:

Post a Comment

Followers

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...