01 August 2017

MC Sebulan ~ Balik Kampung PERAK

Assalamualaikum...
Selepas dapat tau yg MC drpd doktor tu sebulan..esoknya tu terus balik kampung..haha..ingatkan petang tu jugak nak balik..tp wife tak sedia lagi..baju tak kemas apa smua lagi..haha..semangat walapun dok sakit..

Plan nak balik Kedah terus..tp singgah dlu sekejap di Perak..alang2 lalu jalan yg sama..lumrah la tu..satu jalan..okey la..kena dapat satu selatan satu utara jenuh..haha


macam biasa la..ronda2 naik motor dlu..selalu amin la yg akan bangun awal drpd kakak dengan abg dia..hehe..so dapat la ronda pagi naik motor denagn abi umi..

ronda pusing kampung..ambik angin pagi..spek tak leh tinggai..mata dok sakit lagi..

pastu paksu dengan maksu ajak pergi bukit merah..jalan2 kat situ..dan mandi kolam..hehe.. apa lagi..semangat la bebudak tu..haha.nasib baik bwk balik baju mandi diorg...
yang ni dekat kolam renang club house bukit merah
 dlu masa kecik bukan main takut air..skrg..pantang ajak..hehe..jom slalu..
aku terpksa layan je wlupun mata sakit..tp aku cuma duduk ja..tak mandi pun..

nak kontrol 3 skali susah ooo..ummi depa tak mandi..dok lepak kat atas ja..aku la yg teruk..huhu

wlupun kolam ni cetek..tapi bagi budak2 umur diorg ni sgt bahaya tanpa pantauan dari ibubapa..

amin tak berenggang lagi dengan abi dia bila mandi..nak duduk dalam pelampung pun xnak..huhuhu..

paksu bawak fateh pi kolam dewasa..haha

dah jadi abg..hehe..kena la berani..

bila nak ajak balik xnak plak..jenuh nak pujuk..haha..

jalan2 di bukit merah laketown resort

jalan2 sekitar bahagian luar ja..xmasuk dalam pun..

wefie....

ni la pintu masuknya..hehe.. nnti dah besar sikit kita repeat dtg sini..ok..

jeti tasik bukit merah..

salah satu trademark bukit merah.. ikan arowana..



jumpa lagi..yang sakit mata ja....kaki boleh ja berjalan..hehehe

1 comment:

  1. Sambil menyelam minum air. Boleh juga luang masa dengan keluarga.

    ReplyDelete

Followers

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...